Uitgraven van tuin, Grondwerk,Rioleringswerk

Beplanting

Shovel en Kraantje

Bezorgservice

Tuinaanleg

Schuttingen plaatsen

Blokhutten plaatsen

overkapping plaatsen

Kees van Haaften  begon in 1965 met een straatmakersbedrijf. Hij was liever gaan varen, vertelt hij. Maar dat mocht niet van zijn ouders. ,,Op mijn vijftiende stond ik achter de hamer.’’ Een straathamer. Bij zijn zwager. Er was toen veel werk in Bergen op Zoom. Straten, stoepen en pleintjes bestraten. Het zelfstandige ondernemerschap trok hem aan. ,,Niet langer onder een baas, maar zelf de baas zijn.’’ Het was een uitdaging. In een tijd dat er voldoende werk was. ,,Nu is het moeilijker.’’ Van Haaften nam meteen vijf man in dienst. De investering viel mee, zegt hij: ,,Een auto, een trilplaat, een kruiwagen, een knipmachine, een straathamer, een schop en een breekijzer.’’ De zaak liep goed. Van Haaften werkte vooral in opdracht van aannemers. Later kwamen daar gemeenten, bedrijven en particulieren bij. Hij bestreek de hele Zuidwesthoek. Met 12 tot 13 man personeel. Het werk was zwaar maar simpel: ,,De straatstenen moeten er uit en er weer terug in. Er werd weinig geschreven. Nu is het meer papierwerk dan in de beginjaren. Bij de gemeente Steenbergen ging ik contant afrekenen.’’ Van Haaften onderscheidde zich van de andere bedrijven met het oplossen van lastige karweitjes in de riolering. Het rioolwerk is een belangrijke pijler onder het bedrijf.
Zoon John van Haaften reed nog op zijn brommer toen hij na school zijn vader ging helpen. Net als zijn vader, trok het werk hem aan. Ook om als ondernemer aan de slag te gaan. Hij kwam eerst in loondienst. Na een tijdje heeft John het bedrijf overgenomen. Van lieverlee kwamen er vragen om ook opritten en tuinen te bestraten. Het bedrijf verbreedde zich. Het assortiment aan stenen en tegels is enorm. John: ,,Vroeger had je een paar soorten grindtegels. Nu is het voor de klanten soms moeilijk kiezen. Wat we niet op voorraad hebben, is ongeveer in veertien dagen binnen.’’
Sinds 1974 is het bedrijf aan de Pilootweg gevestigd. Vanuit de woning aan de Margrietstraat keek Kees op de schuur die er stond. In etappes kocht hij het pand en de omliggende gronden. Nu is er een werkplaats en een magazijn. Met Pinksteren in 2011 openden wij een tweede vestiging in Poortvliet. Op het terrein van Woonboulevard Poortvliet. Een showroom en een showtuin. Met blokhutten, tuinverlichting , tuinhout, houten tuinmeubilair, composiet schermen, hekwerk ,overkappingen enz. Er zijn nu zes personeelsleden in dienst, waaronder de 3 zoons van John van Haaften.